Faglig påfyll med «Børning 2»!

I forrige uke fikk mange av våre ungdommer en fin, alternativ opplevelse i klubben sin. Det var premiere på filmen “Børning 2”, en film mange bilinteresserte i Norge har sett frem til. Selv om vi selvfølgelig ikke kan stå inne for verken atferd eller holdninger til trafikksikkerhet fra rollepersonene, er jo en sånn film veldig og morsom god underholdning. Masse kule biler og flotte actionklipp fra norske veier som gir oss innspill til gode teamprater om trafikksikkerhet og atferd på veien.

Flere gode lokale samarbeid førte til at vi fikk vist oss frem i mange byer.

blogg_-20161012_155412

Klubb #16 Randaberg og #17 Strand hadde invitert med seg to av våre gode ambassadører Allan Rasmussen og Tånevik Motorsport til aktivitetsstand på premieredagen 12. oktober i Stavanger.  Våre ungdommer delte raust av sin erfaring til de mange nysgjerrige publikummere på Kjør for livets stand. Tre timer med informasjon og gode dialoger ble avsluttet med en fartsfylt og morsom filmopplevelse for 20 engasjerte Kjør for livet deltagere. Med oss på denne aktiviteten var også Rogaland Motorklubb og KNA Stavanger, som var et samarbeid mellom Kjør for livet og SF Kino Stavanger/Sandnes.

I Molde var to Kjør for livet-klubber, #26 Fræna og #19 Vestnes på Molde Kino. Mange forventningsfulle ungdommer og voksne fikk innfridd de fleste: Alle fikk Børning 2-effekter før filmen, sett noen av byens råeste sportsbiler fra Moldestuket, snakket med nysgjerrige kinogjengere om Kjør for livet og kost seg med en god film som ble avsluttet med stående applaus fra en fullsatt kino-sal.

I Drammen hadde vi med ungdommer fra Frelsesarméen på visning på KinoCity, som hadde stilt opp med gavekort på popcorn og brus til oss. Riis Bilglass delte ut film-effekter og det ble en fin kveld på kinoen. KNA Drammen var også tilstede med lokal representantasjon. To av bilene fra filmen var utstilt utenfor kinoen, noe som var veldig kult. Det er ikke hver dag man får studert en Lamborghini Huracan på nært hold!

blogg-2016-10-14-18-21-46

I Rakkestad var også hele klubben på kinobesøk.

Faglig påfyll?

Vi anerkjenner at mange av våre ungdommer har et helt spesielt spenningsdriv og nok er risikotakere som kan kjenne seg igjen i noen av rollefigurene i filmen. Men dette er greit så lenge man sikrer at man får kanalisert det inn på en lovlig handlingsarena. Så – hvordan kan vi kalle en norsk actionkomedie om livsfarlig atferd på norske veier faglig påfyll? Fordi det gir et utmerket utgangspunkt for å ta opp temaet trafikksikkerhet under teampraten vår i klubbene. Med filmen har teamsjefene våre mange konkrete hendelser og sekvenser som danner bakteppe for en god prat om hvordan man oppfører seg i trafikken. Ungdommene våre får diskutere seg i mellom og komme frem med alternativer, eller kunnskap om hva som er lov og ikke lov. Dette kan danne grunnlaget for nye teamregler.

 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>