Sosentkonferansen 2016

Onsdag forrige uke var det tid for årets store happening for sosialt entreprenørskap, Sosentkonferansen 2016 på Sentralen i Oslo. Kjør for livet var på scenen, og for første gang på lenge var det flott å få snakket til et litt større publikum igjen. Ikke minst var dette veldig relevant for oss på grunn av sammensetningen av publikum. Kjør for livet var representert ved gründer Knut Ove og regionlederne Olav og Arvid, og vi sørget for å være godt synlige i oransje.

Økt kunnskap i det offentlige

Årets konferanse var rettet mot kjøpere fra det offentlige, og det var mange kommunalt ansatte som deltok. Dette representerer til en viss grad en ny utvikling i sosentverdenen, hvor Ferd Sosiale Entreprenører retter fokus på utvikling av kjøpersiden. Forhåpentligvis har flere nå økt kunnskap om alle de verktøyene som er tilgjengelige for ulike utsatte eller marginaliserte målgrupper. Som en etterhvert moden sosial entreprenør, er dette noe vi har sett frem til.

Kokebok for kommuner

Til konferansen ble også Kommunal- og Moderniseringsdepartementet sitt prosjekt ”Sosent-kokeboka” lansert i prototype. Formålet til det endelige er å gi ansatte i kommuner og statlige etater kunnskap om mulighetene som ligger i å samarbeide mer med sosiale entreprenører. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner presenterte prototypen, og vi fikk takket ham for at denne kokeboka nå blir en realitet. Vi har bidratt til dette arbeidet underveis, og Kjør for livet sine erfaringer er blant de som er nevnt i kokeboka.

img_20161026_133156

Selbu kommune med på scenen

Gründer Knut Ove presenterte våre hovedprodukter og hvilke resultater vi kan vise til gjennom 5 år med drift. På scenen hadde vi med oss Tove Storhaug fra Selbu kommune, som fortalte om sine opplevelser med ha investert i Kjør for livet over flere år. De historiene hun kunne dele gjør inntrykk på publikum, og vi er heldige som har så engasjerte tjenestekjøpere.

TD Veen

TD Veen, som står bak Samfunnssentralen i Stavanger, og støtter vår tilstedeværelse der, var representert ved Anja Moen Hareim. De deltok i en avsluttende paneldebatt om sosialt entreprenørskap, og kom med gode innspill og betrakninger omkring møtet mellom sosiale entreprenører og kommuner, samt deres egen rolle.

Alt i alt var årets konferanse en kjempeopplevelse for oss. Vi gratulerer til M – Møtet mellom generasjoner med tittelen som årets sosiale entreprenør!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>