Penger på konto

Jobba seint fredag, en del jobbing i helga, jobba seint mandag og tirsdag. Så var den lenge etterlengtede teamhåndboka på plass. En teamhåndbok som jeg tror vil hjelpe oss til å bli enda bedre, til å opptre enda mer profesjonelt, og gjøre oss i stand til å være startgass for enda flere ungdommer. Det var en følelse som var verdt å ta med seg inn i det som gjensto av kveldstimene på tirsdag.

Det var en som hadde bestemt seg for å gjøre noe med godfølelsen. «Kjør for livet er en useriøs organisasjon!» skrev han på facebook-sida vår. Ja vel, og hvorfor? Jeg har et veldig avslappet forhold til folk som slenger ut en påstand uten forklaring, og slik gjør krav på å eie sannheten uten å måtte stå til ansvar for uttalelsen på noen måte. «Rettigheter? Ja! Forpliktelser? Nei!» La oss si det slik at det ikke er dem jeg velger å høre mest på.

Det viste seg etter flere meldinger fram og tilbake, han insisterte på at replikkvekslingen skulle skje ute i det åpne verdensrommet, at det gjaldt reisekostnader i forbindelse med et jobbintervju som ikke var utbetalt, og at vi ikke svarte på mailer om dette.

Min favoritt-ørn Don Henley, som ved siden av den musikalske tilværelsen som vokalist og trommeslager i The Eagles også har vært en habil låtskriver, skrev: «There`s three sides to every story, there’s yours and there’s mine and the cold hard, truth». Din påstand er at Kjør for livet er en useriøs organisasjon, min påstand er at Kjør for livet er en seriøs organisasjon. Vi gjør som trommisen sier. Vi sjekker ut den kalde, harde sannheten.

Et dykk i arkivet morgenen etter ga følgende resultat: Det var ikke han, men kona, som hadde vært på et jobbintervju for et års tid siden. Det var ikke avtalt noe om dekning av reisekostnader på forhånd, dette hadde blitt tema etterpå. Vi hadde, selv om vi ikke var forplikta til dette, valgt å dekke disse kostnadene siden hun var nødt til å ta fly for å komme seg til Kjør for livets Pentagon, Ler.

For meg så det ut som alle mailer var besvart. Jeg hadde heller ikke registrert noen innkomne mailer om dette i løpet av det siste året. Og beløpet som var oppgitt var innbetalt til det kontonummeret som sto på reiseregninga, i første halvdel av januar 2016, altså for over et år siden. Det var den kalde, harde sannheten. Det kom ingen beklagelse til oss på Facebook. Mishaget ble formidlet til så mange som mulig, mens beklagelsen ble holdt skjult for så mange som mulig.

Vi gjør selvsagt feil, både som enkeltpersoner og som organisasjon. Derfor ble kveldene og helga brukt til å få teamhåndboka ferdig, for at vi skal bli enda bedre i det vi gjør. Hadde vi vært ufeilbare, usårbare eller udødelige ville vi ikke hatt behov for den. Selv om vi prøver å lære også av egne og andres feil, vil vi gjøre feil også i fortsettelsen. Hvis du opplever disse feila som at vi er useriøse så vær så snill å ta kontakt med en av oss først, så sjekker vi sammen ut om verden har krav på å vite det.

Og kanskje er det bedre å ta opp det negative med den det gjelder, og fortelle det positive til resten av verden i stedet for motsatt. Hvis du forteller om det positive til flest mulig vil du være med på å gjøre de rundt deg bedre, og de vil bli i stand til å gjøre en enda bedre innsats for de rundt seg. Og du er en av dem, så hvem vet – kanskje du får det bedre også? Det er i hvert fall slike mennesker ungdommene våre trenger.

Og for all del: Savner du penger som skulle ha kommet inn, er kanskje bankkontoen din den første plassen å sjekke?

– Edvard

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>