Åpning av Drive for life Sverige

 

9. juni 2018 er en ny merkedag i organisasjonens historie. Da lanseres Drive for life i Sverige. Gjennom et fremgangsrikt arbeid siden 2009, får Kjør for livet nå endelig muligheten til å jobbe med barn og ungdom i nabolandet.

 

-Etter 9 år med solide resultater i Norge, er vi klare for neste steg og etablerer vårt tilbud i Sverige. Det føles utrolig spennende å få muligheten til å gi enda flere barn og unge en ny mulighet. Sammen med svenske kommuner skal vi bli et team som «ser ungdom» og som sammen gjør en betydelig forskjell, sier gründeren Knut Ove Børseth.

 

Viktige samarbeidspartnere

 

Foruten et godt forarbeid av Kjør for livet i Norge, har etableringen i Sverige blitt gjort mulig gjennom et omfattende CSR-samarbeid med Audi Sverige. I 2014 traff jeg for første gang Matias Ekstrøm og hans rallycross-team i VM. Hele teamet har vært ambassadører for Drive for life siden den gang, og våren 2017 ønsket Mattias og EKS å gjøre noe mer. De ønsket å bidra til å få Drive for life til Sverige. EKS med teamsjef Klas Boman i spissen, åpnet døra inn til Audi Sverige ( SVÅ ), og et samarbeid om etablering av Drive for life i 10 svenske kommuner ble en realitet. Uten at enkeltmennesker og nettverk tror på oss, vil vi ikke ha klart en slik spredning. Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for alt EKS og Audi Sverige har bidratt med – og vi gleder oss nå til å etablere Drive for life i mange svenske lokalsamfunn, sier en rørt gründer. Med på laget har Drive for life også fått AxFoundation som stiller opp med sitt brede nettverk og ekspertise innen CSR/Samfunnsansvar.

 

Svensk administrasjon


For å ta seg av satsningen i Sverige, har Thomas Löwenberg blitt ansatt som daglig leder ( VD ) og det arbeides nå med ansettelser av spesialpedagoger, teamsjefer og veiledere.
Vi er utrolig heldige som har fått med oss Thomas som «kaptein» på laget i Sverige. Han kommer  fra  Move Sverige der han har nyttig erfaring med lignende ungdomsarbeid, teambygging og ikke minst samarbeid med svenske kommuner. Vi gleder oss til fortsettelsen og ser frem til å arbeide hos «Søta bror», sier daglig leder i Norge, Edvard Halgunset.

 

Imponerende utvikling


-Fra den spede start på Ler i Melhus kommune, ser vi nå Kjør for livet-skiltet skrudd opp i samarbeid med 52 kommuner i Norge og etterhvert i mange kommuner i Sverige.
Som gründer, er det smått utrolig å oppleve. Jeg blir rørt, glad og svært motivert av å se at så mange vil ha oss etablert i sine lokalsamfunn. Jeg har alltid hatt en drøm om at Kjør for livet skal inkludere, se og gi ungdom en ny sjanse. Nå skjer dette også i Sverige. Takk til alle som bidrar og tror på måten vi arbeider på! Det gjør en stor forskjell for mange, avslutter gründeren.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>