Blogg

Sammen gjør vi en forskjell!

Sist helg gjennomførte vi vår årlige landslagssamling, for tredje gang på Scandic Hell, hvor vi denne gangen hadde totalt 112 teamsjefer og veiledere. Deltakerne kom fra klubbene i tre regioner i Norge – øst, nord og vest, sammen med de to første klubbene våre i Sverige. Mange er helt ferske i rollen sin, så det var en spent gjeng som fikk utvekslet erfaringer gjennom helga.

Årets samling var den hittil største i en lang tradisjon av årlige samlinger. Helt fra Kjør for livet sin spede start som organisasjon har det vært viktig å samle laget, bli kjent på tvers av klubber og bygge team. Fra å være 5-6 stk i 2012, til nesten 20 i 2013 har vi de to siste årene vokst til 53 (2017), og nå sist hele 112 stk samlet i samme sal. Det er helt utrolig for oss som organisasjon å ha tatt denne reisen og jo flere vi blir, jo viktigere og mer betydningsfull blir også samlingen.

 

 

Teambygging

Teambygging er sentralt i alt vi gjør, og det er også et eget tema vi jobber med i klubbene våre. Hva betyr det egentlig å være en del av noe større, at andre stoler på at du bidrar med ditt, uansett hvilken rolle du har? Dette er grunnleggende i klubbkonseptet vårt, fordi alle kan bidra i teamet med ulike ferdigheter og erfaringer. Noen er best på å skru, noen er best på å kjøre, noen er best på å filme, og noen er best til å være en venn. Det gode laget består av individer som støtter hverandre og fremhever de gode egenskapene som vi alle har, på ulike måter. Når det store laget samles, handler det fremdeles om det samme, og teamsjefer og veiledere har alle ulike utgangspunkt for den jobben de gjør for ungdom, men felles hos alle er «drive» til å få ungdom til å oppleve mestring og leve livet sitt godt. Derfor, når vi samles, er det viktig å feire hverandre og vise at alle er like viktig for at vi skal lykkes.

 

 

Faglig påfyll

Når vi samles er det også for å bli rørt, inspirert og få ny kunnskap. På årets samling hadde vi innlegg fra Dagfinn Moe, en av de fremste i Norge på kunnskap om ungdomshjernen og trafikksikkerhet. Faglig oppdatert og med evne til å kommunisere hvordan det ser ut «inni der» – i en «Rallybil uten sjåfør» fikk alle et solid påfyll som kan brukes ute i klubbene. Kimmie Åhlén fra Sverige ga samlingen den sterkeste historien, om en gutt som aldri hadde passet inn i «ortet där utanför», og hvordan sterk AD/HD og sosialt utenforskap gjorde at han havnet i de mest ekstreme nasjonalistmiljøene i Sverige. Hvordan han til slutt kom seg ut og hvor viktig de som så de gode egenskapene hans ble for at han til slutt står i livet sitt, rusfri og med en karriere som poet og foredragsholder.

 

 

Samlende

For alle organisasjoner er det viktig å samles, og spesielt for organisasjoner i vekst. I Kjør for livet er en av våre grunnverdier «Samlende», noe som gir ekstra mening til den årlige tradisjonen. Nå når vi begynner å vokse utover landegrensene betyr det også mye for de få i Sverige å få kjent på tilhørigheten til laget i Norge.

Vår grunnlegger Knut Ove, oppsummerer det hele slik: – Å samle godt over 100 ansatte til årets landslagssamling er ikke mindre enn fantastisk. Som grunnlegger, er det utrolig å oppleve at så mange ønsker å gi ungdom en ny sjanse gjennom være en viktig del av DFL-teamet.

Utviklingen har vært enorm, men går aldri på bekostning av kvaliteten på arbeidet vårt. Jeg blir både stolt og rørt over engasjementet våre ansatte viser gjennom å være inspirerende, samlende og ekte rollemodeller.

Sammen gjør vi en forskjell!

 

Ørjan var en pøbelunge

Faksimile/screenshot fra Aftenposten

 

Ørjan Brurud hadde nettopp 20-års dag, og i den forbindelse ble han intervjuet av Aftenposten om sin tid i Kjør for livet. Ørjan ser tilbake til tiden han var 11 år, og beskriver seg selv som en typisk pøbelunge. Han slet med å tilpasse seg og hatet skolen. På god vei til å havne utenfor samfunnet, ble han tatt i mot av Knut Ove Børseth, som nettopp hadde blitt europamester i rallycross. Knut Ove så et behov, og tenkte på hva han kunne gjøre for å hjelpe Ørjan og de andre ungdommene som havnet i utenforskap. Løsningen ble Kjør for livet, som i dag, 9 år senere har vokst seg til en stor organisasjon med klubber i 52 kommuner i Norge, og 10 i Sverige.

Les hele saken her (krever abonement) : aftenposten.no

Arendalsuka 2018 oppsummert

Arendalsuka er årets store happening for store og små organisasjoner som ønsker å skape endring i samfunnet vårt. Det er en arena for kompetanseutveksling, rapportering, faglige diskusjoner og en mulighet til å bli kjent med spennende og interessante mennesker. For andre gang var Kjør for livet tilstede under Arendalsuka sammen med Aberia Healthcare, og i tillegg til at vi sto på stand hadde vi denne gangen hele tre arrangementer planlagt.

I årets versjon av Arendalsuka har det blitt gjennomført over 1000 små og store arrangementer, så det er med andre ord sterk konkurranse om publikum. Vi hadde derfor valgt å fokusere på innhold som skulle være interessant, samt bevege og påvirke de som hørte på. Gjennom å jobbe så tett på barn og unge i sårbare faser i livet er vi tett på sterke historier, noen så ekstreme at man nesten ikke skulle tro de er sanne. Vi var derfor også veldig spente på mottakelsen vi skulle få.

Effekten av Kjør for livet

Ett av de store diskusjonstemaene denne uken har selvfølgelig vært velferd, og i hvilken grad det offentlige trenger hjelp til dette. Selv om Kjør for livet er en ideell virksomhet er vi private, og også vi kjenner denne diskusjonen på kroppen i noen av våre møter med norske kommuner. Kanskje burde ikke denne diskusjonen i så stor grad handle om hvem som utfører helse- og omsorgstjenester, men kvaliteten og effekten av tjenestene som blir levert. I Kjør for livet har effekt lenge vært viktig å vise til, og det var derfor fokus i vårt foredrag tirsdag 14. august på Thon Hotel. Ca. 40 oppmøtte fikk høre historien til Kjør for livet fortalt av vår gründer Knut Ove, med fokus på vår tidligere deltaker Ørjan. Hans reise fra ung medisinert pøbel til ferdig utdannet bilmekaniker forteller mye om hvordan vi jobber i organisasjonen. Vi brukte hans historie som utgangspunkt for å fortelle mer om hvordan vi jobber med måling av effekt, og hvordan vårt samarbeid med Kronprinsparets Fond og DNV (Det Norske Veritas) har ført til en metodikk for å dokumentere økonomisk samfunnsnytte. Vår samfunnskontakt Olav Karlsen gikk gjennom metodikken og måten vi samler inn data fra våre deltakere, slik at de fremmøtte skulle få en grunnleggende forståelse av hvordan man kan jobbe med måling.

Kampen mot menneskehandel

Onsdag og torsdag hadde vi også gode arrangementer og sterke historier planlagt. I Aberia har vi mennesker med unike og forferdelige erfaringer fra oppvekster de fleste av oss er skånet for, men desto viktigere at vi hører om. Onsdag 15. delte erfaringskonsulent Angelica Kjos sin historie om en barndom i fosterhjem, barnehjem og ungdomshjem. i en blanding av sang og foredrag tok hun oss med i sin tidligere verden av menneskehandel, tortur, rusavhengighet og overgrep, og når man hører denne historien er det vanskelig å skjønne hvordan personen som står foran deg har kunnet overlevd det hun har vært gjennom. Angelica har fortalt sin historie 300 ganger og når gjennom med sitt budskap om menneskehandel. Samme dag var justisminister Tor Mikkel Wara på vår stand og diskuterte regjeringens arbeid for å avdekke og bekjempe menneskehandel og misbruk av barn og unge.

Sammen i krigen

Barnevernsbarnet og «verstingen» Marius fortalte sammen med soldaten og miljøarbeider Freddy en historie om et møte som har endret livet for begge to. Fra Freddy fikk vi historien om villbassen som først ble soldat og deretter viet livet sitt til å hjelpe de «verste» av ungdommene i vårt samfunn. Gjennom denne forstår vi hvordan et unikt sett med erfaringer og egenskaper kan være akkurat det ungdommer som sliter trenger i vanskelige situasjoner. Freddy har vært «i krigen», og har den tryggheten barn og unge noen ganger trenger. For Marius ble Freddy den som endelig kunne beskytte han, når han gjennom oppveksten hadde erfart at han ikke kunne stole på noen. Dette møtet er sterkt, og beskriver så godt viktigheten av den ene personen som er trygg, som har humor og lek, som evner å se barnet for den det er, ikke hva de gjør.

Marius kunne lett ha dødd på et sykehus av en overdose etter å ha levd et liv som ikke var vært å leve, men lovnaden om å få lov til en dag å rundjule Freddy holdt han gående. En lege som lurte på om ikke livet bare kunne vært annerledes gjorde at han selv tok grep for å endre livet sitt. Hvor han fant styrken til dette er det vanskelig å skjønne, etter en oppvekst med misbruk og kontinuerlige overtramp fra de voksenpersonene som skulle beskytte ham. Marius var på de verste av de verste institusjonene, hvor overgrep mellom ungdommene var dagligdags. Han ruset seg i flere år bare for å holde ut livet, men kom seg ut av det. I dag jobber Marius selv for barn og unge, er en sterk foredragsholder og har tatt grep mot miljøer som utnytter mennesker som sliter.

Hvordan oppsummere

Det er vanskelig å oppsummere de historiene vi har servert gjennom Arendalsuken, men en ting er slående. Uansett hva slags ungdom vi jobber med, og hva de har med seg av erfaringer, kan vi aldri gi de opp. Vi vet ikke nødvendigvis hva det er vi sier som blir viktige for dem senere, men det at vi ser dem, er der for dem, hver gang, og aldri lar de få lov til å oppleve at vi ikke bryr oss gir endring i livet deres. Og en målbar effekt for samfunnet.

Drive for life tilbake i rallycross

 

Etter testing på Verdal motorsenter mandag, er Knut Ove Børseth og Drive for life klare for å konkurrere i NM rallycross med en helt ny bil. Førstkommende helg blir ilddåpen hvor teamet skal delta i et lokalløp på Verdal.

 

 

Drive for life har hele tiden hatt et sterkt bånd knyttet til motorsport, og gründer Knut Ove Børseth har både NM og EM gull å vise til. Teamet har jobbet hardt for å få bilen klar til sesongstart, men første løp på Momarken, kom dessverre litt for tidlig. De har derimot stått på og fått bilen klar i god tid før andre runde skal kjøres og stiller til start på Grenland om knappe 2 uker. Bilen er nyutviklet, og det er ikke mye igjen av det som startet som et nytt Ford Fiesta-chassis.

 

– Vi har bygd en helt ny bil, med maksimalt fokus på vekt og vektplassering. Det er ingen tvil om at dette er et vågalt og spennende prosjekt, da vi stiller til start i den største klassen med desidert minst motorvolum. Vår engelske motorbygger, Paul Dunnell, har bygd en motor på kun 2489 ccm volum i en klasse der konkurrentene stiller til start med motorer på opp mot 3,0 liter, forteller Knut Ove Børseth.

 

Hvorfor gjør dere dette?

 

– Med mindre motorvolum, kan bilen være lettere. Vi ønsker å gjøre ett skikkelig forsøk på om det går an å lykkes med en lettere bil og mindre motorvolum, sier Knut Ove. Vi har vel alltid vært kjent for å tørre å prøve – og gå egne veier. Jeg er utrolig spent selv og er forberedt på at prosjektet krever mye testing, sier han.

 

Tilbake i 2009 var det rallycross som la selve fundamentet for det som er Drive for life i dag. Knut Ove hadde akkurat klart å bli europamester i rallycross, og han opplevde at han ble et forbilde og en rollemodell for mange ungdommer. Det var i denne perioden han så at ungdommene som samlet seg rundt han, i stor grad var uten gode fritidstilbud for sine interesser. Han jobbet for å skape noe som kunne gi disse ungdommene en følelse av samhold og mestring, og i april 2011 ble Drive for life født. Det startet med en klubb på hjemgården på Ler utenfor Trondheim, og i dag, 7 år etter, har konseptet spredt seg til over 60 kommuner i Norge og til Sverige.

-Jeg har utrolig mye å takke motorsporten for. Mine opplevelser i sporten gjennom flere tiår, er årsaken til at Drive for life ble en realitet. Jeg ønsket å gi flere følelsen av å være del av ett team, bli sett og få oppleve å mestre. Og ikke minst, få drive noe man drømmer om. Gjennom et samarbeid med det offentlige, får vi i dag arbeide med ungdom som trenger et slikt tilpasset tilbud. Jeg er ydmyk og fryktelig stolt over utviklingen og takknemlig for at så mange kommuner og lokalsamfunn vil ha oss etablert, sier gründeren.

 

Den 23. juni står Knut Ove på startstreken på Grenland, for å være med å kjempe om NM-pokalen i rallycross, og selv om han ikke fikk deltatt på første runde, er ikke håpet helt borte.

 

-Vi kjører alltid for å vinne, smiler Knut Ove. Men, jeg vet det i år blir svært vanskelig. Vi har mistet ett løp – og vi har en helt ny bil. Å vinne enkelt-løp blir årets viktigste målsetning, så får vi se resultatlista til slutt. I Drive for life vet vi godt at det går litt opp og ned i livet, avslutter en spent sjåfør.

 

Følg med på facebook for å få siste nytt om teamets rallycrosskjøring.

Åpning av Drive for life Sverige

 

9. juni 2018 er en ny merkedag i organisasjonens historie. Da lanseres Drive for life i Sverige. Gjennom et fremgangsrikt arbeid siden 2009, får Kjør for livet nå endelig muligheten til å jobbe med barn og ungdom i nabolandet.

 

-Etter 9 år med solide resultater i Norge, er vi klare for neste steg og etablerer vårt tilbud i Sverige. Det føles utrolig spennende å få muligheten til å gi enda flere barn og unge en ny mulighet. Sammen med svenske kommuner skal vi bli et team som «ser ungdom» og som sammen gjør en betydelig forskjell, sier gründeren Knut Ove Børseth.

 

Viktige samarbeidspartnere

 

Foruten et godt forarbeid av Kjør for livet i Norge, har etableringen i Sverige blitt gjort mulig gjennom et omfattende CSR-samarbeid med Audi Sverige. I 2014 traff jeg for første gang Matias Ekstrøm og hans rallycross-team i VM. Hele teamet har vært ambassadører for Drive for life siden den gang, og våren 2017 ønsket Mattias og EKS å gjøre noe mer. De ønsket å bidra til å få Drive for life til Sverige. EKS med teamsjef Klas Boman i spissen, åpnet døra inn til Audi Sverige ( SVÅ ), og et samarbeid om etablering av Drive for life i 10 svenske kommuner ble en realitet. Uten at enkeltmennesker og nettverk tror på oss, vil vi ikke ha klart en slik spredning. Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for alt EKS og Audi Sverige har bidratt med – og vi gleder oss nå til å etablere Drive for life i mange svenske lokalsamfunn, sier en rørt gründer. Med på laget har Drive for life også fått AxFoundation som stiller opp med sitt brede nettverk og ekspertise innen CSR/Samfunnsansvar.

 

Svensk administrasjon


For å ta seg av satsningen i Sverige, har Thomas Löwenberg blitt ansatt som daglig leder ( VD ) og det arbeides nå med ansettelser av spesialpedagoger, teamsjefer og veiledere.
Vi er utrolig heldige som har fått med oss Thomas som «kaptein» på laget i Sverige. Han kommer  fra  Move Sverige der han har nyttig erfaring med lignende ungdomsarbeid, teambygging og ikke minst samarbeid med svenske kommuner. Vi gleder oss til fortsettelsen og ser frem til å arbeide hos «Søta bror», sier daglig leder i Norge, Edvard Halgunset.

 

Imponerende utvikling


-Fra den spede start på Ler i Melhus kommune, ser vi nå Kjør for livet-skiltet skrudd opp i samarbeid med 52 kommuner i Norge og etterhvert i mange kommuner i Sverige.
Som gründer, er det smått utrolig å oppleve. Jeg blir rørt, glad og svært motivert av å se at så mange vil ha oss etablert i sine lokalsamfunn. Jeg har alltid hatt en drøm om at Kjør for livet skal inkludere, se og gi ungdom en ny sjanse. Nå skjer dette også i Sverige. Takk til alle som bidrar og tror på måten vi arbeider på! Det gjør en stor forskjell for mange, avslutter gründeren.

Kjør for livet trenger barnevernspedagog i Oslo

 

Kjør for livet er i en vekstfase, og søker i den forbindelse en barnevernspedagog (ett års vikariat med mulighet for fast ansettelse) med arbeidssted Oslo med ansvar for det faglige arbeidet i regionen.

 

Sentrale områder vil være oppfølging av ungdommer, foresatte, veiledere og tjenestekjøper. Ansvar for planarbeid og rapportering til tjenestekjøper.

 

Vi søker deg som ønsker å gjøre en forskjell. Er du en positiv og engasjert person som trives med å være en del av et lag og gjøre andre gode, så kan du være den vi ser etter!

Les mer på kjorforlivet.no/jobb

Kjør for livet ut til 19 nye kommuner

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) har gjennom Nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom gitt Kjør for livet kr. 4.7 mnok i tilskudd til etablering av sitt tilpassede fritidstilbud i 19 nye kommuner. Med dette tilskuddet fra Bufdir, vil Kjør for livet ha klubber etablert i samarbeid med 52 kommuner i Norge og 4 fylkeskommuner og 10 kommuner i Sverige.

Omfattende vekst

Kjør for livet er i kraftig utvikling. I 2017 ble vi endel av Aberia Healtcare og vi etablerte oss i Sverige. I tillegg har vi vekst i alle tre regioner i Norge ( Vest, Øst og Nord ) samt i Stockholm, Sverige. For oss betyr vekst det å se flere ungdommer. Det å gi flere en god og trygg mestringsarena, og ett lag å være en stolt del av. Vi får stadig flere ungdommer inn i «oransje teamskjorter», sier en glad Kjør for livet-grûnder, Knut Ove Børseth.

Levekårsproblemer

Bufdir satser på Kjør for livet i kommuner med levekårsproblemer, og følgende kommuner vil nå få et Kjør for livet tilbud:

Region Nord:
 Sortland, Harstad, Bodø, Narvik, Inderøy, Bjugn, Holtålen

Region Vest:
 Karmøy, Sandnes, Bømlo

Region Øst:
 Drangedal, Drammen, Lillehammer, Aurskog-Høland, Askim, Hobøl, Sørum, Ullensaker, Åsnes

Kommunene har selv prioritert Kjør for livet høyt, og Bufdir har lagt vekt på følgende:
Tiltak som skjer i et samarbeid mellom frivillig sektor og forebyggende tjenester. 
Tiltak som fremmer integrering av barn og ungdom med innvandrerbakgrunn. 
Tiltak som retter seg mot barn og ungdom som vokser opp med foreldre med rusproblemer/psykiske vansker.

Viktig tilbud for kommunene

Åsnes er en kommune som nå får Kjør for livet etablert og Jan Bjerktun i Åsnes kommune sier dette om etableringen av Kjør for livet: 
Det betyr veldig mye for ungdommen på Flisa, og i Åsnes, å få et ungdomstilbud for de som ikke driver med tilrettelagte aktiviteter som det er mye av i området. Vi har allerede fått telefon fra flere foreldre, som er veldig entusiastiske for at ungdommene nå får noe meningsfullt å drive med.

Han gleder seg til åpningen 12. Juni, og sier det skal serveres pizza på åpningsdagen.

Betydelig samfunnsnytte

Kjør for livet jobber for å etablere interessante fritidstilbud for ungdom med behov. I tillegg er organisasjonen svært opptatt av god dokumentasjon og rapportering. Dnv ( Veritas ) måler Kjør for livets totale samfunnsnytte – og med årets vekst, vil Kjør for livet klare målsetningen om totalt tilført samfunnsnytte på 1 mrd, innen 31.12.2018. ( ref Dnv 2018 ). Dette er et høyt tall vi er svært fornøyde med, men det aller viktigste; dette betyr at mange flere ungdommer blir sett, får nye muligheter og et bedre liv, avslutter Knut Ove.

Vi trenger teamsjef og flere veiledere i Rauma!

Vår nye regionleder i Nord, Håkon, kommer til å få det travelt fremover. Vi skal opprette flere nye klubber i regionen og ser etter flere mennesker med hjerte for ungdomsarbeid. For vår fritidsklubb i Rauma søker vi nå etter ny teamsjef og veiledere.

Teamsjefen er ansvarlig for at deltakerne i Kjør for livet – klubben har et tilpasset og forberedt tilbud hver klubbkveld, 48 samlinger i året. Veileder understøtter teamsjefen og hjelper til med å drive klubben på best mulig måte.
Stillingene er derfor deltid, én kveld i uken.

Vi ser etter teamsjef og veiledere som passer følgende punkter:

 • Du kan være en rollemodell for ungdommene (bevisst sin rolle i klubben og lokalsamfunnet)
 • Du trives sammen med ungdommer (skape trygghet og et godt miljø)
 • Du har nødvendig faglig ballast (skape gode mestringsopplevelser, arbeid ihht. tiltaksplan)
 • Du er til å stole på (taushetsplikt, politiattest, etterleve KFLs grunnverdier)
 • Du er engasjert (i det daglige arbeidet, delta og bidra på kurs)
 • Du er positiv (skape en positiv omtale av KFL i lokalmiljøet)
 • Du er fleksibel («ligge i flatseng», finne løsninger)
 • Du er ansvarlig (styre klubben innenfor budsjett)
 • Du er strukturert (arbeide med teamregler, gjennomføre temaer, sende inn logger)
 • Du har en viss it-kunnskap (mail, Itslearning)

Stemmer disse punktene for deg, brenner du for spennende aktiviteter og har hjertet på rett plass, send en mail til vår Regionleder i Nord, Håkon Killingberg.
Du kan også ta kontakt på telefon 461 20 500 om du lurer på om dette kan være noe for deg eller andre potensielle kandidater.

Vi ser frem til å høre fra nettopp deg!

Vi trenger flere teamsjefer og veiledere i Nord!

 

Vår nye regionleder i Nord, Håkon, kommer til å få det travelt fremover. Vi skal opprette flere nye klubber i region Nord, fra Møre og Romsdal, Trøndelag og nordover. Derfor ser vi nå etter flere mennesker med hjerte for ungdomsarbeid i regionen. Vi trenger deg som bor i Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark til å drive klubber med aktivitet og spennende tilbud til ungdom.

Teamsjefen er ansvarlig for at deltakerne i Kjør for livet – klubben har et tilpasset og forberedt tilbud hver klubbkveld, 48 samlinger i året. Veileder understøtter teamsjefen og hjelper til med å drive klubben på best mulig måte. Stillingene er derfor deltid, én kveld i uken.

Vi ser derfor etter teamsjefer og veiledere som passer følgende punkter:

 • Du kan være en rollemodell for ungdommene (bevisst sin rolle i klubben og lokalsamfunnet)
 • Du trives sammen med ungdommer (skape trygghet og et godt miljø)
 • Du har nødvendig faglig ballast (skape gode mestringsopplevelser, arbeid ihht. tiltaksplan)
 • Du er til å stole på (taushetsplikt, politiattest, etterleve KFLs grunnverdier)
 • Du er engasjert (i det daglige arbeidet, delta og bidra på kurs)
 • Du er positiv (skape en positiv omtale av KFL i lokalmiljøet)
 • Du er fleksibel («ligge i flatseng», finne løsninger)
 • Du er ansvarlig (styre klubben innenfor budsjett)
 • Du er strukturert (arbeide med teamregler, gjennomføre temaer, sende inn logger)
 • Du har en viss it-kunnskap (mail, Itslearning)

Stemmer disse punktene for deg, brenner du for spennende aktiviteter og har hjertet på rett plass, send en mail til vår Regionleder i Nord, Håkon Killingberg.
Du kan også ta kontakt på telefon 461 20 500 om du lurer på om dette kan være noe for deg eller andre potensielle kandidater.

Vi ser frem til å høre fra nettopp deg!

Drive for life i Sverige

Det er ingen hemmelighet at vi i lengre tid har jobbet for få Kjør for livet til Sverige. En pilot er gjennomført i Torsby kommune, og det siste året har Kjør for livet jobbet målrettet for en permanent etablering hos «Söta bror». Flere viktige samarbeidspartnere har gjort etableringen mulig og de vil bli behørig presentert når vi senere i vår, har vår «launch» og lansering.

 

For å ta hånd om satsningen i Sverige, har vi vært avhengig av å finne en god leder (VD) med masse passion, drive og som er full av energi. Etter et halvt års rekrutteringsarbeid, fikk vi hentet Thomas Löwenberg til oss. Thomas er en kar med verdifull erfaring fra Move Sverige og har en yrkesbakgrunn som er både relevant og spennende. Vi kommer i Sverige til å arbeide under navnet «Drive for life» – og Thomas vil få ansvaret for å bygge opp en regionstruktur og klubber akkurat slik vi kjenner Kjør for livet i Norge.

 

 

«Jeg er stolt og ydmyk over å få Thomas med på laget. Hans erfaring og bakgrunn er helt perfekt for oss. I tillegg er han strukturert og robust, noe en VD i ett nytt land må være. Han er sosialt engasjert og vil gjøre en forskjell. Dette er jeg helt sikker på blir utrolig bra – og at vi i løpet av året vil få se mange DFL-klubber etablert i nabolandet» sier gründeren.

 

Selv sier Thomas følgende om det å starte opp Drive for life i Sverige:

 

Velkommen på laget, Thomas. Vi gleder oss til fortsettelsen!